Privacy | Petrebels
...
Uw winkelwagen is leeg.

Onze productcategorieën:

Privacy

Privacy

Petrebels is qua privacy absoluut geen Rebel, we willen de privacy heel goed voor jou bewaken. We doen gewoon zoals het hoort. Precies zoals we zelf ook behandeld willen worden als het gaat om privacy. We verzamelen wél persoonsgegevens van je, maar zorgen dat die netjes afgeschermd blijven voor derden. En als we contact met je zoeken, vind je altijd een makkelijke mogelijkheid om je af te melden.

Dat is eigenlijk alles wat je écht moet weten. We schermen je gegevens af. Gaan die nooit delen met derden. En je kunt je altijd afmelden, bij elk mailtje. Dat is de korte en begrijpelijke versie van dit privacy statement.

Maar goed, dat is juridisch niet genoeg. Dus vind je hieronder nog een uitgebreide versie van onze privacyregels. We hebben geprobeerd om het zo begrijpelijk mogelijk te formuleren. Als je hier nog vragen over hebt, kun je ons altijd mailen op info@petrebels.com. Dat is een ‘info’ adres maar er zitten gewoon echte mensen achter.

 

Persoonsgegevens bij bestellingen
Als je een product bestelt op onze website, vragen we je om je persoonsgegevens. We hoeven niet alles van je te weten, maar alleen wat strikt noodzakelijk is om je bestelling zo goed mogelijk te regelen. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die we nodig hebben en waarom:

  • Voor- en achternaam: Zodat we weten dat de bestelling écht voor jou is en niet voor iemand die gewoon op de deur staat te bonken.
  • Postadres: Dat gebruiken we om je bestelling te kunnen afleveren.
  • E-mailadres: Dit hebben we nodig om je een track & trace te kunnen sturen. Ook willen we later graag weten wat je van ons product vindt en gebruiken je emailadres om dit te kunnen vragen.
  • Mobiel telefoonnummer: Alleen voor noodgevallen! Bij last minute wijzigingen. Of wanneer er iets met je bestelling gebeurd is. Kan ook zijn dat onze bezorgpartners je niet kunnen bereiken en willen dit dan graag telefonisch melden.
  • Land waar je woont: Dan weten we in welke taal we je moeten aanschrijven. Capiche?
  • Bankrekening: Dit hebben we nodig om via ons betaalsysteem te zorgen dat je ook je bestelling kunt betalen

Verder slaan we vooral de facturatiegegevens van jou of je organisatie op. Want soms zijn er Factuurnummers of andere bureaucratische bochten die we moeten nemen. En dat wil je niet iedere keer moeten uitleggen. Dat registreren we dan netjes (maar gaat over je bestelling en niet over jou als persoon).

Verder gebruiken we jouw gegevens voor het volgende:

  • Klantenservice: Je kunt met ons bellen, mailen en Facebooken. Om te zorgen dat je jouw verhaal niet twee keer hoeft te vertellen, maken we korte notities over je vraag. En als dan toevallig een collega de telefoon opneemt, weet die ook meteen wat je vraag was. Da’s handig voor iedereen.
  • Nieuwsbrieven: Oh nee … geen saaie nieuwsbrief vol ‘producten’! Nou dat gaan we bij PETREBELS dus écht anders doen. We willen onze email updates zó vet maken dat je ze met een glimlach open klikt.
    Maar we zijn nog niet gestart met nieuwsbrieven. Wanneer we dit gaan doen maar … wil jij ze op een gegeven moment toch niet meer? Onder ELK bericht kun je met één klik uitschrijven. Heerlijk eenvoudig toch?
  • Reviews: Die gebruiken we op twee manieren: om anderen te helpen en om ons te helpen:

Je kunt andere mensen helpen met jouw review. Door je ervaringen te delen, geef je anderen een nóg beter beeld van een programma.
Je helpt ons met je review in onze ‘licht manische’ drive om krabpalen nóg beter te maken. Want van een 8 worden we niet blij, vanaf een 9 beginnen we te glimmen. En als je ons een review geeft waar we écht meer van willen weten, mailen/bellen we je. Soms alleen al om je te bedanken. Of om je tips écht goed te kunnen toepassen.

  • B2B: Petrebels levert ook via zijn ‘landelijke’ dealers en via online webshops. Het kan zijn dat wij soms de producten rechtstreeks naar jou toesturen. Dit is om tijd te besparen of om garantie te kunnen verlenen. Hiervoor gebruiken we dan je gegevens om een pakketje te kunnen versturen.

Wil je je persoonsgegevens inkijken? Je gegevens wijzigen of verwijderen uit ons systeem? Geen probleem. Laat het ons weten per post of e-mail: info@petrebels.com. Soms moeten we bepaalde factuurgegevens blijven bewaren voor de Belastingdienst, maar we hebben een geavanceerd systeem om gegevens dan te anonimiseren. Fiscus blij, jij blij.

 

Wie heeft er eigenlijk toegang tot jouw gegevens?
Je persoonsgegevens worden alleen met derden gedeeld bij activiteiten die strikt noodzakelijk zijn bij de uitvoering van onze bedrijfsactiviteiten. En als we dat al moeten doen (bijvoorbeeld bezorgpartners, leveranciers, productondersteuning, betaalpartners, IT-dienstverleners en partijen die onze reviews verzamelen) is alle uitwisseling helemaal ‘privacy waterdicht’ geregeld. De partijen die van ons toegang krijgen tot je gegevens, mogen deze alleen gebruiken om jou een dienst te leveren namens PETREBELS. Zowel intern -tussen medewerkers- als extern -met leveranciers- zijn daar afspraken over gemaakt die de vertrouwelijkheid garanderen.

We verkopen jouw gegevens nooit aan derden!

 

Cookies:

Petrebels deelt cookies uit wanneer je onze website bezoekt. Wij verzamelen gegevens voor onderzoek om zo een beter inzicht te krijgen. Het heeft nl. geen zin om informatie op een site te zetten die niemand leest of ziet. We willen daarom altijd een zo goed en duidelijk mogelijke website. Hiervoor maken we dus gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op je computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe bezoekers de site gebruiken.

Daarnaast maken we gebruik van zogenaamd JavaScript. Hiermee kunnen we onthouden wat je in je winkelmandje hebt gedaan. Lekker makkelijk, hoef je niet steeds opnieuw te doen wanneer je op een later tijdstip je bestelling wilt afronden.

Verder gebruiken we cookies zoals:

  • Google Analytics
    Wij maken gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc ('Google'). Google Analytics maakt gebruik van "cookies". Hier wordt uw Ip-adres (op anonieme wijze, niet alle cijfers worden doorgegeven) doorgegeven aan Google Analytics aan een server van Google in de VS en daar opgeslagen. Google gebruikt deze informatie om uw gebruik van de website te evalueren, om website-exploitanten te rapporteren over de website-activiteiten en om verdere met website- en internetgebruik gerelateerde diensten aan te bieden. Indien nodig zal Google deze informatie aan derden doorgeven, als dit wettelijk vereist is of als derden de informatie in opdracht van Google verwerken. Google zal uw IP-adres in geen geval combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. 
  • Facebook
    Petrebels probeert heel goed zijn best te doen om op te vallen op FACEBOOK. Dit is hartstikke moeilijk maar wel leuk. We hebben van FACEBOOK een ‘zogenaamde’ Facebookpixel ontvangen en deze op de website geplaatst. Hierdoor kan FACEBOOK zien wanneer jij op een aktie van Petrebels klikt. Dit vinden wij belangrijk om zo te kunnen meten of de gemaakte kosten bij FACEBOOK ook iets opbrengt.

Wanneer je onze website, in volle glorie, wilt kunnen gebruiken, dan is het nodig dat je deze cookies accepteert. Dit is gelukkig hartstikke eenvoudig. Je kan onze cookies op 2 manieren accepteren: de cookiemelding die je bij het eerste bezoek ziet sluiten of eenvoudig verdergaan op onze website.

Wil je meer over Cookies weten klik hier

Hoe lang bewaren we je gegevens?
We hanteren hier een hele heldere regel in: we bewaren je gegevens niet langer dan jij wenselijk vindt. De bewaartermijn hangt samen met het doel waarmee we de gegevens hebben gekregen of verzameld en eventuele wettelijke verplichtingen.

  • Telefoongesprekken nemen wij niet op. Dat vinden wij niet nodig en ook niet echt vriendelijk om dit te doen.
  • Camerabeelden van onze showroom bewaren we niet langer dan 48uur. Tenzij we iets verdachts zien dat we verder moeten onderzoeken of de beelden langer bewaard moeten worden vanwege een andere wettelijke verplichting.
  • Inactieve klantaccounts verwijderen we na 7 jaar.
  • Van de Belastingdienst moeten we onze administratie met jou factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren. Daarna gebruiken we alleen anonieme gegevens voor interne rapportages. Je moet zelf ook de facturen van je aankopen goed bewaren.
  • Als je jouw product door Petrebels vervangen, bewaren we jouw melding en contactgegevens 7 jaar. Daarna gebruiken we je gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.
  • Als je je, in de toekomst, hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief of toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van gepersonaliseerde berichten, dan bewaren we die toestemming 5 jaar lang. Ook als je op een gegeven moment beslist dat je de nieuwsbrief of gepersonaliseerde berichten niet meer wilt ontvangen, bewaren we het intrekken van je verzoek.

Gegevens die we gebruiken om fraude te voorkomen bewaren we heel lang. Niet leuk, wel nodig.

 

Keuzes voor persoonsgegevens
Wij bieden je de mogelijkheid tot het inzien, veranderen of verwijderen van alle persoonlijke informatie die je aan ons hebt verstrekt. Stuur ons een mailtje naar info@petrebels.com met een verzoek tot inzage, verandering, gegevensoverdraging en verwijdering van je persoonsgegevens.

Als we dat in jouw ogen toch niet netjes doen allemaal, hopen we dat je ons dat wil laten weten. Mocht je daarna toch vinden dat we een standje verdienen, dan kun je een klacht indienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Beveiligen van persoonsgegevens
Als koper (REBEL) van onze webshop ben jij het bestaansrecht van PETREBELS. Voor jou doen we wat we doen. We zouden dan ook niet goed snik zijn als we je privacy niet super serieus nemen.

Ter beveiliging van jouw persoonsgegevens hebben wij de volgende maatregelen genomen:

  • Servers en apparaten van onze medewerkers zijn uitgerust met actuele beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  • We werken alleen met topleveranciers (Office 365 voor onze e-maildatabase, EXACT voor onze administratie) die hun gegevensbeveiliging tiptop in orde hebben.
  • We versturen jouw gegevens alleen via beveiligde internetverbindingen (TLS, voorheen SSL). Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het groene hangslotje.
  • Al onze mensen die toegang hebben tot persoonsgegevens zijn getraind in het zorgvuldig omgaan met jouw gegevens. 

 

Wijzigingen, vragen en feedback
We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als je vragen hebt over dit privacybeleid, kun je contact met ons opnemen:

PR-PET BV

Huygensweg 13

5482 TH

Schijndel
Telefoon: 073 6893 140
info@petrebels.com

 

Social media

© Copyright Petrebels 2018